Serier värda att ägas

TV-serier dag 9: Nämn en serie du äger på dvd.

Äger flera vid det här laget, av lite olika anledningar. Men listar dem i alfabetisk ordning för enkelhetens skull.

angelboxesAngel Började köpa denna serien innan den gått på TV i Sverige, så det var import från England. Vilket betydde att varje säsong kostade en vacker peng. Dessutom var det en särskild box utgåva. Detta var nog den första serien jag någonsin köpte faktiskt och jag kommer ihåg att jag kände mig ganska vuxen när jag sprang till Science Fiction bokhandeln och inhandlade den samma dag en ny säsong kom ut. Väntan mellan säsongerna höll på att göra mig skogstokig. Men jag får säga att jag fått valuta för pengarna, för jag har säkert sett serien från avsnitt ett till sista avsnittet sisådär sju gånger vid det här laget.

Brideshead Revisited Som jag redan konstaterat så är detta en underbar serie. Hade faktiskt inte sett den innan jag köpte den på dvd, men var grymt sugen på att se den och hade varit det ganska länge också. Ångrar inte en sekund att jag köpte den. Nu för tiden är det min jultradition att titta på serien under julveckan.

Buffy Köpte faktiskt Buffy serien efter Angel. Flera år senare faktiskt. När jag kände att jag hade sett Angel för många gånger men fortfarande ville ha mer, då gick jag tillbaka till Buffy och köpte serien i ett svep.

Cambridge Spies Underbar verklighetsbaserad brittisk mini-serie i fyra delar. Handlar om Blunt, Burgess, MacLean och Philby, fyra unga män som träffades på Cambridge University och rekryterades som spioner av Sovjet under Kalla kriget. Grymt bra och väl värd att se.

Dark Angel Äger bara säsong 2. Inte helt säker på varför det blev så faktiskt. Tror att det helt enkelt kan ha varit så att jag kollade på säsong 1 när den gick på TV och sedan missade en del avsnitt i säsong 2, eller till och med alla. Tycker för övrigt att säsong 2 är mycket bättre än första säsongen ändå.

Fringe Började kolla på Fringe när den gick på TV första gången. Missade några avsnitt och fattade absolut ingenting. Så beslöt mig för att köpa hela serien på dvd när den kom ut. Säsong 1 och 2 var riktigt bra, tyvärr blev det sämre därefter.

Heroes Denna äger jag bara säsong 1 av. Och skyller det helt på min Sylar-crush. Men jag var även övertygad om att jag skulle älska hela serien. Tyvärr tappade jag intresset någonstans mellan säsong 2 och 3, därför blev det aldrig att jag köpte någon mer säsong än den första.

Oz Fängelsedrama från 90-talet. Kollade sporadiskt på serien när den gick på TV för längesen. Och nu, år senare, fick jag plötsligt ett väldigt Oz-sug, helt oförklarligt. Så köpte serieboxen och ångrar det inte. Väldigt bra serie. Vissa saker känns kanske lite gamla, men annars hur bra som helst.

twinpeaksTwin Peaks Första gången jag såg Twin Peaks var när den gick på Z-TV en sommar. Retade livet ur mig när Z-TV sedan försvann ur vårat kanalutbud, mitt under seriens gång. Dröjde trots det flera år innan jag köpte dvd-boxen. Men väldigt glad för att jag gjorde de. Helt klart en av mina absolute favoritserie. Perfekt att kolla på sena sommarkvällar. Bob skrämmer fortfarande sk*ten ur mig och jag kan ligga i sängen och bara vara tvungen att kolla sidorna av den eller fotänden.

Det var min seriesamling det.

 

 

 

Annonser

One comment on “Serier värda att ägas

  1. Lena skriver:

    Fringe är en serie som jag gillar riktigt mycket. Har även fyra säsonger av Heroes, men jag har inte kikat färdigt på fjärde säsongen. Har tappat intresset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s