Bokbloggsjerka: Bokrean

Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå? Så lyder frågan (frågorna) i veckans bokbloggsjerka. En mycket passande fråga denna vecka och jag har redan lagt upp ett inlägg med mina inköp, så vill ni titta närmare på dem kan ni göra det här.

flickan-med-glasfotterJag satte genast igång med en av böckerna när jag kom hem, fullt besluten att jag inte ska samla på mig en hög med olästa böcker från även denna rean. Så det blev till att börja med Ali Shaws bok Flickan med glasfötter. Utspelar sig i en snöklädd skärgård som heter St. Haudas Land. Där finns det underliga bevingade varelser och en flicka vars fötter håller på att förvandlas till glas. En magisk fabel om undergång och avsked, enligt tidningen The Guardian. Blev väldigt nyfiken på den iallafall och den kostade endast 18 kronor på Adlibris. Inbunden. Än så länge kan jag säga att min första intryck var att den kanske var lite för underlig och att författaren försökte lite för mycket med språket, eller möjligtvis så kan språket skyllas på översättaren. Men ju längre in i boken jag kommer desto mer tycker jag om den. Och snygg är den också, måste jag säga.

En annan bok som jag blev väldigt glad över att den reades ut var Joseph Anton, Salman Rushdies självbiografi. Men det kan bli en sån där bok som bara blir stående i min bokhylla, får jag erkänna. Jag hoppas på att sätta igång med den snart. Men jag är inte så mycket för biografier egentligen, och det brukar alltid vara andra berättelser som lockar mer.

Annonser

12 comments on “Bokbloggsjerka: Bokrean

 1. Mia Eggimann skriver:

  Jag hittade en hel del, kanske åker det ner någon e-bok med

 2. Jag har inte köpt en enda bok hittills. Men rean är ju inte slut än.

 3. Flickan med glasfötterna är verkligen annorlunda 🙂

 4. Monika skriver:

  Den där Miss Peregrine-boken tänkte jag försöka hitta i dag. Och Atwoods bok har jag precis ställt i bokbytarhyllan på jobbet 🙂

 5. C.R.M. Nilsson skriver:

  Flickan med glasfötter läste jag förra sommaren och blev lite besviken. Den var inte lika magisk som jag ville ha den. Men det är en väldigt speciell bok 🙂

  • Funderskan skriver:

   Oh, precis som jag upplevde det då! Är besviken främst för att Bokmalande älskade boken, och jag tyckte den var typ okej. Eventuellt läsbar typ.

 6. Emmas hylla skriver:

  18 kr, vilket fynd! Om den är något att ha vill säga 🙂

 7. Med ett så fint omslag kan den få fungera som prydnad, och det bara för 18 kr! Fynd 😉

 8. Tycker också att omslaget är vackert, får väl hoppas att innehållet tar sig.

 9. Freja skriver:

  Wow, massor av böcker. Jag köpte fyra för 19 kronor styck och de kommer nog att få ligga ett tag och vänta på sin tur…

 10. Funderskan skriver:

  Ska bli intressant att se vad du tycker om Flickan med glasfötter! Jag är besviken på den 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s