Writer’s Digest

Jag har läst tidningen Writer’s Digest ett tag nu. Jag gillar deras workshop sidor där de ger konkreta tips när det gäller skrivande. Blir alltid lite inspirerad och motiverad när jag läser dem. Så jag brukar försöka köpa tidningen när den kommer ut. Tyvärr så är den ganska dyr, 95 spänn. Särskilt med tanke på att tidningen nästan trillar isär efter en genomläsning.

Jag är den sortens människa som helst vill läsa en bok i fysisk form. Jag vill ha omslag och papper och allt det där. Inte en skärm att läsa på. Däremot är jag helt tvärtom när det gäller tidningar. Läser inte alls många tidningar nuförtiden. Mest för att jag inte vill slänga dem, de brukar ju kosta en del. Men även för att jag inte vill spara på dem. Jag vet, det är ett problem det där. Jag vill ha dem men jag vill inte ha dem. Jag har haft högar med tidningar i min garderob genom åren. Min Häst och Frida och alla de där åkte ut när jag blev för gammal för dem. Men jag vill inte bli den sortens människa som samlar tidningar i garderoben igen.

Därför passar det mig perfekt att läsa dem digitalt. Speciellt nu när jag fick en iPad i julklapp. Så jag bestämde mig för att kolla upp om det gick att prenumerera på Writer´s Digest digitalt. Och det gick det, till min stora glädje. En helårs prenumeration, 8 nummer, kostar ca 110-120 kronor. Stor skillnad mot om man skulle köpa lösnummer.

Tecknade prenumerationen och fick genast hem senaste numret, mars/april numret, i mailboxen. Ett nummer som passade mig perfekt då workshop sidorna handlar om att skriva fantasy och det är just det jag själv gör.

Testade att använda Writer’s Digest egna app för att läsa tidningen, men blev inte imponerad av den.

goodreaderIstället laddade jag ner Goodreader som jag blev väldigt nöjd med. Behövde ett bra program för att kunna läsa och göra anteckningar i pdf-filer. Och det är detta programmet.

Som sagt så brukade jag stryka över och anteckna en del i tidningen när jag hade pappersnumren. Goodreader låter en stryka över i vilken färg man vill, stryka under, göra pilar, ringa in, lägga in pop-up anteckningar med mycket mera.

Så att läsa Writer’s Digest i Goodreader kändes väldigt lyckat då jag kan anteckna så mycket jag vill och slipper att samla på mig stora högar med tidningar som förpassas till garderoben förr eller senare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s