På besök hos Harry Potter

Resan till London bestod inte enbart av shopping. Det blev även ett besök hos Harry Potter och hans värld.

Jag är inte något stort Harry Potter-fan. Det måste bara påpekas. Har aldrig läst böckerna, men jag har sett filmerna. Ja, jag vet, inte samma sak. Men men. Tycker åtminstone att de senare filmerna är ganska mysiga att kolla på runt jul. Får alltid sån julstämning av miljöerna, och det snöar ju i varenda film, typ! Men, i vilket fall, det var roligt att göra ett besök på WB Studios utanför London och få sig en närmare titt på världen.

Det var relativt lätt att ta sig dit, en kort tågresa och sedan byte till Harry Potter bussen som kostade 2£. Däremot måste man måste köpa biljett till WB studios innan besöket, vilket kan göras från deras hemsida. Vi köpte ungefär en vecka innan vårt besök och då var det några tider som redan var uppbokade. Så var ute i god tid.

Vi var ute i väldigt god tid när vi väl kom dit. Hade nog nästan två timmar att fördriva innan vår guidade tur började och vi kunde släppas in till Harry Potter. Men som tur var fanns det naturligtvis en souvenir shop att spendera tiden i. WB Studios ligger verkligen mitt ute i ingenstans, så när man väl är där så är man där. Om man inte känner för att promenera runt på parkeringen. Men vi roade oss i shopen. Och jag fick till och med köpt en mugg. 015 016

Efter att ha svingat trollstavar (Voldemorts) och provat sorteringshatten gav vi oss av till caféet för lite lunch. Och sedan var det dags att ställa sig i kö för vår guidade tur. Vilket man gjorde ungefär en kvart innan den började. Så det var helt ok och kändes som att allt flöt på smidigt. Den guidade delen av besöket tog ca 20 minuter. Sedan fick vi själva springa runt och titta och ta kort. Ett bra upplägg, tyckte jag. Det ”värsta” kanske var att det var ganska mycket folk, så man fick trängas lite för att komma fram och få bra kort ibland. Och det var några skolklasser som inte riktigt verkade ha någon uppfattning om att det fanns andra människor där. Men som tur var är stället stort nog för att undvika irriterande grupper när man väl vet vilka det är man ska undvika.

hp45

Utomhus delen hade bland annat Pivet Drive. Och där serverades även honungsöl, men jag avstod.

hp12

Isslottet som var med som dekoration i en av filmerna fanns med. Väldigt snyggt, måste jag säga.

hp32

Dumbledores rum. Riktigt snyggt!

hp54

Diagon Alley fanns också med. En av mina favorit delar. Hela gränden var uppbyggd. Tyvärr var det svårt att ta kort just där utan att få med en massa okända människor på bilderna.

hog11

En jättemodell av Hogwarths. Också en favorit. Det var mäktigt att se hela slottet uppbyggt och se alla detaljer.

 

Annonser

3 comments on “På besök hos Harry Potter

 1. Maria skriver:

  Samma här – sett filmerna, inte läst böckerna.

 2. Maria skriver:

  Den där muggen! Jag älskar den! Är inget sort Potter-fan, men jag är väldigt förtjust i just det citatet.

  • fiberglasodin skriver:

   Haha ja, den är grym, och riktigt stor. Är också förtjust i citatet, har märkt att jag sitter och mumlar det för mig själv ibland när jag dricker ur muggen :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s