Dark Places (Mörka platser)

”The Farmhouse Satan Sacrifices”, det är vad man kallar morden på Libby Days familj.

Libby var bara sju år när hennes moder och två systrar brutalt mördades i deras hem. Libby och hennes bror Ben var de enda överlevande. Och tack vare hennes vittnesmål sitter Ben i fängelse för morden.

Det har gått över tjugo år sedan morden och de flesta dagar klarar Libby knappt av att stiga upp ur sängen. Hon har aldrig lyckats ha ett riktigt jobb, utan har levt på vad hon fick ärva efter familjen och en bok hon skrev om sitt liv. Men när pengarna börjar ta slut inser hon att något måste göras. Samtidigt blir hon kontaktad av ett märkligt sällskap som kallar sig för The Kill Club, ett gäng true crime fanatiker som vill att hon ska dyka upp på ett av deras möten.

Mötet med The Kill Club får Libby att, liksom så många andra, ifrågasätta sitt vittnesmål som satte Ben i fängelset och hon börjar nysta i sitt mörka förflutna.

Berättelsen utspelar sig på två tidsplan, nutid där vi får följa Libby när hon försöker få ordning på sitt liv genom att få reda på vad som egentligen hände med hennes familj. Det andra tidsplanet är januari 1985, tiden innan morden. Där är det Ben och modern vi får följa och alla händelserna som flätas samman och slutligen leder till morden.

Jag tyckte att boken var riktigt bra faktiskt. Det kändes aldrig som att jag visste säker vad som skulle hända eller hur det hela skulle sluta. Det finns en hel hög tänkbara skyldiga att grubbla över här. Slutet… hm, ja, det kan jag ju såklart inte avslöja. Men blev lite sur på slutet först, sedan upprörd, för en mängd olika skäl. Fast mycket var det nog att jag blev mer arg på vissa karaktärer än att jag tyckte författaren hade gjort ett dåligt jobb på slutet. För nog måste det väl vara ett väl utfört arbete av författaren om karaktärerna upprör?

 

Annonser

One comment on “Dark Places (Mörka platser)

  1. Chriss skriver:

    Jag har hört talas om den här! Nu måste jag nästan ta och läsa den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s