Bastard – en familjesaga

Igår var jag på teater. I ett cirkustält. Och det var helt fantastiskt.

Föreställningen var Bastard – en familjesaga av Richard Lagravenese (som bland annat skrivit Water for elephants och Fisher King) och den spelades (och spelas fram till 19 augusti 2012) på Mölleplatsen i Malmö. Bastard spelas på tre olika språk, svenska, danska och isländska och därför textas delar av föreställningen på skärmar lite till sidan av scenen.

Fadern i en splittrad familj ska gifta om sig. Med sonens ungdomskärlek. Detta leder till att familjen återförenas ute på den lilla ön de härstammar ifrån. Fast de flesta av barnen (bastarderna) återvänder under föreställningen att det är för faderns begravning och blir djupt besvikna när de inser att så är inte fallet.

Scenen var nog något av det häftigaste, vackraste och mysigaste jag sett. I tältets mitt finns den, och publiken sitter alltså runt scenen, precis som på en cirkus. Själva scenen föreställer en äng eller skogsparti på en ö. Gräsklädd och med fyra stora träd i vardera hörne. Ovanför sträcker sig trädkronorna upp mot cirkustältets tak och lövverken hänger ned. Det är mäktigt att titta upp, känns som om scenen försvinner upp i himlen. Det som är mest fascinerande är nog ändå den sjö som finns i mitten av scenen. Ett litet hål fyllt med vatten. En stor del av föreställningen. Karaktärerna blir dränkta i denna, de släpas i håret fram och ned i den, de dyker från trädkronorna rätt ned i det lilla hålet (vilket såg smått livsfarligt ut).

Kort sagt är Bastard ett familjedrama som utförs med akrobatiska konster och en fantastisk scen. Helt klart värd att gå och uppleva för den som befinner sig i Malmö området.

Bilder från Bastard hemsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s