Bokbloggsjerka 3 – 6 augusti

I augustis första bokbloggsjerka ställs frågan :Vilken bokrelaterad pryl står högst upp på din önskelista just nu?

En fråga som jag lätt kan svara på för jag var och jagade denna prylen idag på stan. Nämligen bokstöd. Brukar inte bry mig om de där så mycket annars, har alltid klarat mig bra utan. Men nu för tiden har jag en liggande bokhylla och på toppen av denna har jag en lång rad med böcker som börjar komma farligt nära kanten. Eftersom hyllan är i bordshöjd (eller vad man nu vill kalla det) så känns det som att det hade funkat bra med ett snyggt bokstöd på änden av den där bokraden, lite som en prydnad fast som gör nytta också.

Dock har jag inte lyckats hitta några snygga stöd för rimligt pris. Jag är inte så väldigt förtjust i moderna bokstöd som liknar figurer etc. Föredrar de mer klassiska, tunga, stora stöden. Som de här, från Par Courrier.

En annan sak jag är på jakt efter är ett bokmärke som jag tidigare bloggat om. Bokmärket i fråga är ett sådant som man lägger rätt över den uppslagna boken, så ligger den fint uppslagen utan att man behöver hålla upp den själv. Och alltså lätt kan till exempel äta samtidigt som man läser. Vilket brukar vara problematiskt annars.

Annonser

19 comments on “Bokbloggsjerka 3 – 6 augusti

 1. Monika skriver:

  Bra bokstöd är svåra att hitta, jag har nog egentligen inte lyckats än, men just nu behöver jag inga. Böckerna har liksom ingenstans att ramla 🙂

 2. ladywindermere83 skriver:

  Var kan man hitta ett sånt bokmärke? Det låter som något jag behöver. 🙂

 3. En bekant använder gatstenar – lite ruffligt men inte så tokigt.

 4. C.R.M. Nilsson skriver:

  De där bokstöden är bra snygga 🙂

  Åh, du håller på med Vindens skugga! Nu blev jag sugen på att läsa om den 🙂

  • fiberglasodin skriver:

   Ja den är riktigt bra den boken, har haft den i bokhyllan länge men nu har jag äntligen tagit tag i den och det var verkligen på tiden. Kommer nog gå rätt på andra delen så fort jag har läst ut den (den står också och väntar i hyllan).

 5. Lena skriver:

  Ja fina bokstöd är inte det lättaste att hitta.

 6. Har också letat bokstöd, men inte hittat nå riktigt bra. Det där bokmärket skulle vara perfekt att ha när jag läser och äter samtidigt!

 7. Chicken skriver:

  Åh jag vill också ha ett sådant bokmärke. Har en kompis som har en ”bokhållare” som håller boken stående på rätt sida, men det tycker jag är lite overkill…

  • fiberglasodin skriver:

   Haha, ja det låter lite så, men ett sånt här bokmärke hade varit perfekt för man kunde ta med det lätt i väskan om man känner för att sätta sig och läsa på café eller nåt. Kan bli lite mycket med en bokhållare då kanske.

 8. Vill också ha lite snygga bokstöd, men det är inte lätt att hitta. Synd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s