Tematrio – Titelfärg

Lyrans tematrio denna veckan handlar om titelfärger och uppdraget är att berätta om tre böcker vars titlar har en färg i.

1. Börjar med en bok som jag läste väldigt nyligen, nämligen Andrea Gillies The White Lie. Den 19-årige Michael drunknar under oklara omständigheter i sjön vid familjens stora hus. Det dröjer inte länge förrän hans extremt vattenfobiska moster tar på sig skulden för hans död. Snart är familjen invävd i lögner och halvsanningar som ska forma hela deras liv. Boken berättas från Michaels perspektiv, från andra sidan graven. Hans väsen förblir i skogen runt sjön, och där lyssnar han till familjemedlemmarnas ånger och bekännelser.

2. Blackout av Connie Willis. Utspelar sig i framtiden då tidsresor är möjliga. Vid Oxfordsuniversitet används de som en del av undervisningen för historiestudenter som åker tillbaka i tiden för att göra research och observationer för sina uppsatser. Några studenter åker tillbaka till andra världskrigets England, men något går väldigt fel och snart förstår de att de är strandsatta mitt i blitzens London. Berättelsen sträcker sig över två böcker, Blackout är den första delen och den andra och avslutande delen heter All Clear.

3. White Cat (Den vita katten) av Holly Black (sedärja! fick in en färg även i författarnamnet). Cassel kommer från en familj av Berörare, de kan genom sin beröring ändra folks minne, lycka, kan döda etc. Men Cassel har ingen av dessa förmågor. Som om inte det var nog har Cassel en hemlighet. Han dödade flickan han älskar, sin bästa vän. Men han kan inte komma ihåg vad som hände. Och nu börjar han ha märkliga drömmar om en vit katt som tycks vilja säga honom något. White Cat är första delen i serien och den fortsätter med Red Glove (Den röda handsken).

Annonser

3 comments on “Tematrio – Titelfärg

  1. Cassandra skriver:

    The White Lie låter väldigt spännande 🙂 Åh, och jag vill läsa Blackout också! De verkar båda vara något som skulle falla mig i smaken.

  2. Lena skriver:

    Inget som jag hört talas om…men de låter spännande!

  3. Bokmalen skriver:

    Väldigt långt från böcker jag brukar läsa men de verkar faktiskt riktigt bra. Kanske skulle prova lite nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s